Marți, 16  iulie 2019, voluntarii CiviCultura au organizat o sesiune de culegere de probleme în Piața Mocioni (Sinaia) Chestionarul nostru a cuprins 4 întrebări simple, asemănătoare celor din Parcul Dacia.:

  1. În zona Pieței Mocioni, care este principala problemă pe care ați dori să o semnalați?
  2. Care credeți că este cauza acestei probleme?
  3. Credeți că problema se poate rezolva de către locuitorii cartierului? Cum?
  4. Ce alte probleme ar mai fi?

În dimineața de sâmbătă, înainte de eveniment, am pornit la lipit afișe în localurile, magazinele și atelierele din zonă, unde, din fericire, proprietarii sau angajații acelor puncte comerciale au primit cu entuziasm anunțul nostru.

Cu toate că numărul de voluntari din Piața Sinaia a fost mai mare decât numărul de voluntari din Parcul Dacia, răspunsurile pe cate le-am primit în același interval de timp a fost mai restrâns (17%), persoanele chestionate declarând că sunt în mare grabă sau susținând că nu cunosc în detaliu problemele din zonă, fiind în trecere.

 

 

 

 

Așadar am adunat 84 de răspunsuri de la oameni de toate vârstele, care au conturat câteva probleme comune: mizeria (mai ales din piață, dar nu numai, cu porumbeii specificați în multe cazuri ca una din principalele cauze), starea actuală a clădirilor istorice, în special a fațadelor, mijloacele de transport în comun, frecvența cu care acestea vin, neconcordanțe ale afișajului și probleme legate de semaforizare.

 

Joi, 18 iulie 2019, am introdus aceste teme într-o sesiune de improvizații, folosindu-ne și de două boxe și două microfoane pentru a atrage mai multă atenție. Cu câteva excepții, publicul care tranzita piața sau zonele adiacente nu a fost reținut pentru foarte mult timp. Dacă am extrage din răspunsurile pe care le-am primit, cu siguranță câteva bănci în Piață, un altfel de aranjament al stației de autobuz/ borduri/ chioșcuri care imprejmuiesc piața șl desigur un alt nivel de curățenie ar face mai dezirabilă Piața Mocioni. Noi vom reveni, obișnuim publicul din zonă să se aștepte la evenimente. Încălzim piața!

Leave a Reply