În luna iulie, CiviCultura și-a făcut simțită prezența pe 3 din cele 4 scene urbane: Parcul Dacia, Piața Mocioni și Parcul Regina Maria. 

În zilele de marți, am cules, de la locuitorii celor 3 cartiere, răspunsuri la următorul chestionar:

  1. În zona ____, care este principala problemă pe care ați dori să o semnalați?
  2. Care credeți că este cauza acestei probleme?
  3. Credeți că problema se poate rezolva de către locuitorii cartierului ______? Cum?
  4. Ce alte probleme ar mai fi?

Apoi în aceeași săptămână, joi, am mai avut o sesiune de colectat răspunsuri de la cei prezenți. Aceasta a fost urmată de un spectacol scurt jucat de Teatrul Thespis și de un atelier de improvizații pe temele culese cu două zile înainte.

Problemele culese vor fi integrate în spectacolul nucleu din 19 Octombrie și pot fi consultate mai jos, grupate pe zone și pe categorii: 

Dacia – http://bit.ly/CiviStat-Dacia,

Piața Mocioni – http://bit.ly/CiviStat-Mocioni,

Traian – http://bit.ly/CiviStat-Traian

Apoi, în 2 August, găzduiți de Alergotura, am expus rezultatele obținute la Tura Licuricilor, împreună cu fotografii relevante din cele 3 scene urbane. Le-am suspendat  într-un cort întunecat numit ”Centrul de colectare al ideilor luminoase”. În interiorul cortului, problemele și pozele puteau fi văzute aprinzând frontalele sau lanternele din dotarea alergătorilor-licurici. Totodată, aceștia erau invitați să vină și cu posibile soluții, care urmau a fi scrise pe post-it-uri și afișate în cort.

La început lumea a fost timidă. Nimeni nu intra să citească problemele, dar pe măsură ce s-a întunecat de-a binelea, cortul a început să fie neîncăpător de oameni cu frontale sau lanterne. Ne-am ales cu o mulțime de post-it-uri, mai ales din partea copiilor. Unele soluții sunau simplu: „Mai multă implicare”, „Voluntariat”, etc. dar și am primit și sugestii cum ar fi „Eu văd că toate problemele sunt cu clădiri, așa că eu cred că ar trebui să interzicem clădirile”. În ceea ce ne privește, nu am încheiat colectarea ideilor luminoase odată cu Tura Licuricilor, așa că vă așteptăm în continuare soluțiile și sugestiile. Ni le puteți trimite pe email sau le puteți lăsa în comentarii.

Leave a Reply