Orice arbore are rădăcini, acel ceva ce îi amintește de unde se trage, și ramuri pentru a crește și descoperi lumi noi. Orice inițiativă civică are un trecut, un început, și tinde spre forme diverse care să aducă vigoare, suflu nou și beneficii comunității în care s-a născut. Pentru a savura acest proces de devenire vă invităm să participați la primul City Talk CiviCultura 2020, din seria celor 3 programate, va avea loc joi 16 iulie, de la ora 19.00, LIVE & ONLINE pe pagina de Facebook CiviCultura.

Poveștile cartierului Martirilor – Revoluție și civism contemporan îi aduce în prim plan pe cetățenii comunității din cartierul Martirilor. Vom pleca de la rădăcini și vom vorbi despre specificul Căii Martirilor și rolul cartierului în cadrul revoluției de la 1989, despre evoluția inițiativelor civice de-a lungul timpului și implicarea oamenilor în schimbările din comunitate, lucruri care au modelat viața orașului și au contribuit la dezvoltarea urbană. Dacă vrei să afli mai multe despre un cartier al orașului și nu te ajută google-ul, vino să trăiești autentic această cunoaștere cu noi.

Alături de invitații noștri Brîndușa Armancajurnalist si profesor universitar Alexandru Drăgan – specialist geografie socială și Olimpiu Porumb – membru fondator Alergotura și Timotion, ne vom lansa într-o expediție de aducere aminte și introspecție, dar și de previziune și deschidere spre viitor. De asemenea, vom afla care sunt inițiativele cetățenești de astăzi, care continuă să încurajeze spiritul civic și implicarea cetățenilor în binele comunității.

Ce aveți de făcut? Să ne urmăriți pe pagina noastră de Facebook și să fiți inspirați de pasiunea dialogului și de corola entuziastă de idei a arborelui nostru civic. De notat în agendă și pus reminder cu ?: joi 16 iulie, de la ora 19.00, o petrec cu CiviCultura!

Leave a Reply