Dacă e joi, e City Talk de la Civicultura, locul ideal de discuții în cartier, de lansat întrebări, de adus argumente, fapte, informații și de a țese un dialog de calitate cu profesioniști locali. În cadrul celui de-al doilea City Talk, sau Poveștile cartierului #Șagului marca #CiviCultura, povestim despre un subiect interesant dar prea puțin cunoscut, discutat sau înțeles, pe care poți să-l descoperi aici . La prima vedere, e o sintagma de articol, abstractă pentru unii, de nerealizat pentru alții, dar antreprenoriatul social își construiește casă bună și la noi.

Invitații noștri sunt mai mult decât familiarizați cu această temă, ceea ce reprezintă un motiv în plus să ne bucurăm de împărtășirea și evoluția experiențelor pe care le-au avut din momentul în care au intrat în această lume a antreprenoriatului social. Pe scurt, cei cu care vom discuta la evenimentul de joi sunt: Sonia Opreanco-fondator Synerb, dezvoltă strategii și instrumente pentru creșterea afacerilor sociale, Marius Vasiluțăcoordonator masterat de Economie socială la UVT, Mihai Lisețchidirector executiv AID-ONG (Agenția pentru Informarea și Dezvoltarea Organizațiilor Non-guvernamentale), Sergiu FloreanManager Reciproc Café, Mihaela TilincăConsultant proiecte educaționale, coordonator CiviCultura. Detaliu de neglijat: puteți accesa descrierile invitaților în versiune aproape completă pe pagina noastră de Facebook, urmând să adăugați o tușă personalizată pe parcursul live-ului de joi.

Să recapitulăm: avem locație și atmosferă (povestim live de la Centrul de tineret Șagului), avem temă de discuții, invitați nerăbdători și câteva întrebări să te ajute să palpezi mental subiectul:

Poți avea un business care generează venituri consistente, dar care să fie în același timp și în folosul unei comunități, sau și mai bine, în folosu unor grupuri vulnerabile?

Cum se combină antreprenoriatul cu socialul?

Există o școală în Timișoara care să ne învețe asta, cum să devenim antrepenori sociali?

Avem în Timișoara afaceri sociale?

Ce înseamnă o întreprindere sociala de succès și cum poate rezista ea în contextul actual?

Nu îți rămâne decât să pui reminder în telefon sau post-it pe frigider: joi 23 iulie, de la ora 19.00, LIVE pe pagina de Facebook CiviCultura. Veniți de luați despre antreprenoriatul social cu CiviCultura, cu încredere și optimism la catarg!

Leave a Reply