CiviCultura începe un nou sezon. Vara asta oferim o alternativă la mare, munte sau bunici: vă invităm în cartier să îl vedeţi cu alţi ochi, să il descoaseţi, să îi regasiţi şarmul şi, mai ales, să îi redaţi vocile. Nu e o greşeală de vocabular! Chiar vom da viaţă cartierelor Timişoarei într-o manieră deosebită şi cu mult entuziasm. CiviCultura 2020. Vocile cartierului – Voce din camera mea este prima parte din proiect nostru estival şi va fi despre oraș, în cartiere, cu, despre și pentru fiecare participant.

Care sunt ingredientele acestui eveniment? Amintim doar câteva: distracție și învățare pe bune, ateliere și lucru în echipă în centrele de tineret din Aradului, Șagului și Girocului, în stradă și, cu ajutorul tehnologiilor, în camerele voastre, cu live-uri, streaming și proiecții, cu invitați și mentori din Timișoara, Sibiu și București. Pe scurt, un program intens, dar variat, în care nu doar îţi descoperi vocea şi o împărtăşeşti cu ceilalţi, dar demarezi şi un demers de reflecţie: Cine sunt în cartierul meu? sau Ce pot face pentru cartier? Poate sunt întrebări pe care nu ţi le-ai pus niciodată în ceea ce priveşte relaţia cu cartierul în care te-ai născut sau locuieşti. CiviCultura oferă o nouă lupă şi o portavoce pe care fiecare le poate personaliza.

Vocile cartierului – Voce din camera mea este un proiect care se adaptează vremurilor în care ia naştere, cu instrumente pe măsură: siguranţă, distanţare, dialog, comunicare şi cultură împărtăşită, armonizate cu energia descoperirii, a experimentului şi a inovării. Punct final? A fi cetăţean azi mai mult ca ieri şi maine mai mult ca azi.

Ȋnscrierile deja au început pentru adolescenții între 15 şi 19 ani din cartierele Aradului, Girocului, Şagului sau din apropierea acestora și continuă până prin 10 august. Vă aşteptăm cu drag să ne lansăm împreună în lumile teatrului, producţiei de backstage şi a artelor spectacolului. Pentru înscrieri intraţi pe www.civicultura.ro și vă puteți lăsa cu încredere pe mâna echipei CiviCultura.

Leave a Reply